skip to Main Content

Blog 2 Juni 2017

Liever dik in de kist dan een feestje gemist. Of toch niet?

  • Nee, nee, voor mij geen gebak hoor!

Hè, doe niet zo ongezellig, speciaal voor jou gehaald.

  • Beetje op mijn eten en conditie letten.

Oh gut. Gaan we nu ineens gezond lopen doen?  

 

 

Irritant. Die gezondheidsfreaks.

Je kent ze wel. Van die mensen die ineens liever groene thee dan koffie drinken. De halve maan bij de Yoga lessen doen en helemaal tot zichzelf komen. Ineens slapen ze beter. Voelen zich fitter en piekeren minder. En ze weten ook opeens hoeveel suikerklontjes er in cola zitten.

 

Geloof jij het?

 

Het zal wel, denk je. Maar als je eerlijk bent, steekt het. Ook jouw conditie is beter geweest. En met het klimmen van de jaren voel je je er niet fitter op worden.

Zou je dan ook iets aan je leefstijl moeten veranderen…?

 

Hè bah. Veranderen.

Liever niet, natuurlijk. Het bevalt goed om alles op de automatische piloot te doen.

Maar ergens zit er een uitdaging. Wat nou, als dat bewuster leven je echt wat gelukkiger maakt? Gezonder, minder gepieker. Fitter ook.

 

Dan hebben ze wel een punt.

 

Ja, maar geen gekkigheid hoor!

De bladen en het internet lopen ervan over, bewuster leven. Van fanatiek sporten tot mindfulness of yoga tussen de geiten. Dat gaat best ver. Maar, er zou weleens meer kunnen zijn. De kunst is nu om iets te vinden dat bij je past. En een lifestyle die je makkelijk vol kunt houden.

 

Vooral dat laatste is een ding.

 

Wie kiest voor een bewuster leven, hoeft geen bokkesprongen te maken. Met aandacht voor drie aspecten, ben je al een heel eind op weg:

  • Meer beweging (hé, ik hijg niet meer na het traplopen)
  • Ontspanning (ik slááp weer)
  • Gezondere voeding (suiker in de koffie? Getver!)

 

Alles begint met het stellen van haalbare doelen. Denk eens na hoe je dat gaat doen. Op eigen houtje of liever met een coach? Alleen of in gezelschap?

 

Meer beweging

Je kunt uiteraard zelf veel veranderen. De trap in plaats van de lift. De fiets in plaats van de auto. Wil je het serieuzer aanpakken, dan is goede begeleiding fijn. Je plan wordt concreter. Bovendien ga je verantwoord aan de slag. Ineens te hard van stapel lopen kan vervelende gevolgen hebben. En een blessure, daar zit niemand op te wachten.

 

Ontspanning

Met bewegen maak je automatisch je hoofd leger. Ja, lach er maar om, maar elke sporter zal het beamen: met de focus op inspanning, duw je piekergedachtes weg! En dat bedoelen ze met je hoofd leeg maken.  

En nee, we kunnen er niet omheen, Yoga. Yoga staat bekend om haar ontspanningseffect. Ontspannen door aandacht en concentratie. Dus kijk niet gek op als je ooit ook die halve maan doet.

 

Gezondere voeding

Met bewegen en ontspannen ben je al een eind op weg naar een bewuster leven. Wie daarbij ook eens oplet wat er in het winkelkarretje verdwijnt, kan nog voor verrassingen komen te staan. Wat eet ik zoal op een dag? En wat zit daar eigenlijk in, aan voedingsstoffen? Je hoeft echt niet rigoureus het roer om te gooien. Je bewust worden van hoe en wat je eet is al een stap.

 

Heel fijn! Maar waar begin ik?

Je kunt er natuurlijk zelf mee aan de slag gaan. Ook kun je de eerdergenoemde coach in de arm nemen. Eentje die dit principe omarmt: fysiek en mentaal gezonder! Met kennis van ontspanningstechnieken, beweging en voeding. Het totale plaatje in een ongedwongen setting. Bedoeld om jou meer grip te geven op je leven.

 

Vandaag is de dag

Ga vandaag nog aan de slag. Sta ook bewuster in het leven en geef om je gezondheid. Nu, en in de toekomst. Een bewuster leven, een gelukkiger leven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top